Wandelen met ezels

Wandelen met ezels haalt je even weg uit de dagelijkse drukte.  Je wandelt op een rustig tempo en je kan de tijd nemen om de omgeving in je op te nemen. Met jonge kinderen wordt het ineens mogelijk om prachtige natuurwandelingen te maken. Het gezelschap van een ezel geeft extra kracht aan hun kleine beentjes. Als ze echt te moe zijn kunnen ze op de rug van een ezel hun wandeling verder zetten. In de rugzakjes aan het pakzadel kan makkelijk een picknick meegenomen worden. En zolang onze ezels het leuk vinden om mee op tocht te gaan, willen we jullie ook laten kennismaken met deze bijzondere manier van natuurbeleving.

Begeleide wandelingen

We begeleiden onze ezelwandelingen altijd zelf. Onderweg geven we jullie met plezier wat uitleg over (onze) ezels. Als je dat wil, borstelen we eerst samen de ezels en zadelen we ze op. Na een korte uitleg over hoe je hen correct kan leiden, kan de tocht beginnen.

Welke ezels gaan mee op wandeling?

Poirot : onze picknickdrager en ‘kinderezel’ draagt met plezier uw kleine spruit. We hebben een pakzadel en een rijzadel voor hem. Aan ons kleine pakzadeltje kunnen manden of rugzakken bevestigd worden. Het heeft ook een comfortabel zitje voor de jongere kinderen.

Vladimir :  door zijn grote gestalte kan hij ook door volwassenen (max 70kg) bereden worden.

Billie : Hij gaat af en toe ook mee op wandeling, maar hij is nog jong dus heeft hij een duidelijke en consequente begeleider nodig op wandeling.

Boris: De kleinste en jongste van onze kudde draagt geen kinderen op zijn rug, maar is wel een ideaal wandelmaatje! Hij vindt het geweldig om mee op stap te gaan en is graag de leider van de groep. Klein maar dapper dus!

Al zin gekregen in een wandeling? Stuur ons een berichtje op donkeydoezelwandelingen@gmail.com
Graag nog wat meer informatie? Kijk bij Voor wie?, Waar? of bekijk onze tarieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *